Over Hilde

Mijn naam is Hilde Verbeeck.
Ik ben echtgenote, moeder, sensuele ziel in beweging, tuinvrouw, IV- en lichaamsgericht therapeut, medewerkster Bpost,…

Als tuinvrouw vertoef ik dagelijks in de levendige natuur, als therapeut ben ik aanwezig bij de menselijke natuur. Beide hebben voor mij verrassend veel met elkaar gemeen.
Wij mensen zijn natuur: levendige wezens met een uniek levenspotentieel, met eigen seizoenen en ritmes. Ieder mens is voor mij een even belangrijk deel in het grotere geheel, en onlosmakelijk met iedere ander verbonden.

Zelf vond ik moeilijk mijn plek in deze wereld. Ik herkende mezelf niet in wat ik zag bij de mensen om me heen. Iedereen was zo druk, druk, druk. Ik begreep er niets van. Moest ik ook meegaan in die drukte? Maar dit klopte niet voor mij. Ik ging er ergens dood van. Ik dacht dat er iets mis was met mezelf. Misschien deed ik niet genoeg mijn best?

Na vele levensjaren van onderzoek, heling en ontwikkeling weet ik dat er niets mis is. Ik voel steeds meer mijn natuurlijke levendige stroom opborrelen, als een bron uit de diepte. Het drukke leven in de wereld om me heen daagt me voortdurend uit deze rijke en eenvoudige stroom te koesteren en vrij te houden. De kunst is alert en wakker te blijven zodat deze niet ingedamd of vertroebeld wordt. Een moeilijk opdracht!

Ik wil de vruchten van mijn lange zoektocht delen met anderen die hun natuurlijke levendigheid steeds meer willen omarmen en delen met de wereld. Ieders unieke energie is broodnodig in deze wereld. Daarvoor hebben we elkaars steun, waardering en wijsheid nodig want groeien is geen simpele opdracht.

Ik hou ervan te eren wat er is, en van daaruit te ondersteunen wat er zich wil ontvouwen. Van nature word ik getrokken naar beweging en bewustzijn. Ik ben een leergierige en onderzoekende ziel, en ik hou ervan anderen diep te ontmoeten.

Het leven zelf is mijn grootste leermeester. Daarnaast ben ik opgeleid als Landbouwkundig ingenieur, lichaamsgericht therapeut (Posturale Integratie en Bio-energetica) en IV-therapeut (Interactionele Vormgeving). Beide vierjarige therapie-opleidingen hebben me breed leren kijken naar de mens en zijn context.

Ik word momenteel geïnspireerd door het helende cirkelwerk van Jalaja Bonheim (cirkelwerk als helend medicijn), de heldere blik van Betty Martin (the wheel of Consent) en het schitterende zielswerk van Laura Hollick (Soul Art).

Hieronder vind je een overzicht van de opleidingen die ik gevolgd heb:

Opleidingen:

Landbouwkundig ingenieur (KUL)

Aggregatie opleiding (KUL)

Opleiding IV-therapeut (Interactionele Vormgeving, Educatieve Academie (EA) Berchem)

Opleiding PI-therapeut (Instituut voor Bodymindintegration Gent)

Overige vormingen:

Leven in je Lijf (Bodymindopleidingen Nederland)

Bio-energetica  (Bodymind Nederland)

Erotische overdracht en tegenoverdracht (Sexual Grounding)

Workshop Touch, de kunst van het aanraken (Carole Verbeeck)

Veilig werken met trauma (Ybe Casteleyn)

Ladies, and their delicious vulva (Carole Verbeeck)

Rots en water training (Freerk Ykema)

Axenroos (Relatiestudio)

Jaartraining Bejegendeskundige (Relatiestudio Gent)

Jaartraining Begeleiden verwerken seksueel misbruik (EA)

Jaartraining Creatieve Therapie (EA)

Jaartraining Energetisch werk (Fons Delnooz)

Conflicthantering (EA)

Omgaan met moeilijk gedrag (EA)

Begeleiden van het groepsproces (( Relatiestudio)

Workshops Jongeren en seksualiteit/ Communicatie met jongeren (Martine Delfos)

Workshop Feldenkraïs (Gloria di Carrobio)

Inspiratie

  • You and I are the force for transformation in the world. We are the consciousness that will define the nature… Meer lezen…

Nieuwsbrief

© 2021 ‐ Hilde Verbeeck - Privacy- en cookiebeleid