Individuele sessies – Bio-energetica

Bio-energetica gaat ervan uit dat er een verbinding is tussen psychische problemen, ongeuite emoties en lichamelijke spanningen. Verschillende gebeurtenissen in onze kindertijd kunnen leiden tot het inhouden van onze adem en onze emoties. De energie die tot expressie wil komen wordt dan ingehouden en kan zich vastzetten in het lichaam als chronische en onbewuste spierspanning (lichaamspantsering). We weten en voelen dan niet meer dat we onszelf vastzetten in een pantser van gespannen spieren.

Leven bestaat uit expansie en contractie (denk aan het hart, onze spieren, cellen,..), laden en ontladen (zoals in- en uitademen). Door de verminderde adem en geblokkeerde energie worden we minder vrij en levendig.

Doel van bio-energetica is de levendigheid (natuurlijke energiestroom) van ons lichaam te laten toenemen en te verfijnen, waardoor we in staat zijn het genot, de pijn, de vreugde en het verdriet van het leven, geheel en al te ervaren en daar adequaat op te reageren.

Bio-energetische oefeningen zijn gericht op:

  • zelfbesef (bewustwording van je lichaam, remmende overtuigingen, …)
  • toename van levensenergie via lichaamsbeweging, expressie via stem en klank, en verdieping van de adem
  • herstel van de natuurlijke expressieve beweeglijkheid van het lichaam
  • zelfbeheer(sing) of containment (je kan aanwezig blijven bij (intense) emotie zonder overspoeld te worden)

Bio-energetica werkt met adem, lichaamsbewustzijn, expressie via stem en klank, contactoefeningen en ervaringen uitwisselen. Er wordt niets geforceerd. Je bent steeds vrij de voorgestelde oefeningen al of niet te doen.

Ikzelf heb vele jaren bio-energetisch lichaamswerk in groep gevolgd bij Dirk Marivoet (Instituut voor Bodymind Integration (IBI)). Ik heb eindeloos kunnen experimenteren en onderzoeken, waardoor ik nu meer aanwezig ben in mijn lichaam. Ik ben meer ontspannen, kan mijn eigen flow meer toelaten en tot expressie brengen, meer genieten, heb meer energie ter beschikking, heb meer vertrouwen in mezelf en het leven (ben meer geaard) en heb een liefdevoller contact met mezelf en anderen. En ik blijf dagelijks toegewijd aan het Leven in mijn Lijf!

Gedurende 4 jaar (2012-2016) heb ik in het IBI wekelijks de basisgroep bio-energetica begeleid, samen met Jorine Van Dorpe, en onder supervisie van Dirk Marivoet.

Momenteel organiseer ik geen bio-energetica in groep.

PI-therapie
IV-therapie
Praktische informatie

Inspiratie

  • You and I are the force for transformation in the world. We are the consciousness that will define the nature… Meer lezen…

Nieuwsbrief

© 2021 ‐ Hilde Verbeeck - Privacy- en cookiebeleid